Voorbeeld Ontslagbrief Werknemer

Ontslagbrief Voorbeeld Werknemer

Wanneer u als werknemer ontslag gaat nemer wilt u dat natuurlijk correct doen. Met een ontslagbrief voorbeeld kunt u uw ontslag op een rechtsgeldige wijze aangeven en daarmee het dienstverband beeindigen. Wanneer u een ontslagbrief stuurt kunt u een zeer formele ontslagbrief schrijven, een korte ontslagbrief of juist een positieve ontslagbrief. Dit hangt natuurlijk af van de redenen voor het schrijven van uw ontslagbrief. Hoe dan ook, hieronder kunt u voor elke gelegenheid een ontslagbrief voorbeeld vinden.

Wij raden u aan om altijd en vriendelijke ontslagbrief te schrijven, wellicht hebt u hier later nog wat aan wanneer u en goede referentie wilt. U kunt daarvoor een van onze vriendelijke ontslagbrief voorbeelden gebruiken, zoals nummer 1, 2, 3, 4, 5 of 6. Wanneer u toch liever een wat kortere, formele, brief schrijft dan kan dat ook. U kunt daarvoor bijvoorbeeld deze, of deze brief gebruiken.

Wettelijk Eisen aan een Ontslagbrief

Voor een ontslagbrief zijn er, om rechtsgeldig te zijn, enkele eisen die hieronder zijn samengevat. Zonder deze zal de werkgever het ontslag waarschijnlijk ook wel aanvaarden maar het is natuurlijk beter om aan de veilige kant te zitten en ervoor te zorgen dat uw ontslagbrief goed in elkaar steekt.


– Op de ontslagbrief dienen de volledige adresegegevens van het bedrijf waar u ontslag neemt vermeld te zijn.
– Het is niet voldoende om simpelweg te zeggen: “ik neem ontslag”, u dient hierbij ook de datum te vermelden per wanneer u ontslag neemt. Daarnaast moet het natuurlijk duidelijk zijn dat dit een ontslagbrief is, de term “ik neem ontslag” mag u daar natuurlijk voor gebruiken.
– U dient de brief correct te ondertekenen, met naam en handtekening. Ook is het belangrijk dat u de datum en plaats van schrijven vermeldt, dit in verband met de opzegtermijn.
– Verder moet het duidelijk zijn van wie de brief afkomstig is, vermeldt daarom niet alleen uw naam maar ook uw initialen. Daarnaast dient u ook uw adresgegevens te vermelden in de brief. Zeker bij grote bedrijven zullen wel meer dan één ‘P. Jansen’ werken, de adresgegevens maken dan duidelijk dat u, en niet uw collega, ontslag neemt.
– Indien u er zeker van wilt zijn dat uw ontslagbrief aankomt en er op een latere datum geen discussie kan zijn omtrent uw schrijven kunt u ervoor kiezen uw ontslagbrieg aangetekend te versturen.